Op avontuur

Tongeren, een trip doorheen de tijd

Een trip naar Tongeren, de oudste stad van België, heeft een verrassend eigentijdse charme. Onderweg kom je de ene na de andere historische bezienswaardigheid tegen: van Romeinse stadswallen en middeleeuwse torens tot een gotische basiliek en een bekoorlijk begijnhof. Breng als klap op de vuurpijl een bezoek aan het Gallo-Romeins museum of de kerkschatten in het Teseum.

Meer info: www.tongeren.be

Riemst, wijnen en mergel

Riemst verbergt heel wat speciale landschappen! Bovengronds weidse uitzichten, een prachtige natuur en toppers als het Wijnkasteel Genoels-Elderen en De Brug van Vroenhoven. Ondergronds daal je af in een gangen- en grottenstelsel van wel 300 km lang.

Meer info: www.toerismeriemst.be

Wandelen in Hoeselt, een aparte beleving

Ontdek ‘Grand Cru’-landschappen met vergezichten en in het seizoen een overweldigende bloesempracht. Wandel door een heuvelachtig landschap met vochtige beekvalleien, holle wegen, langs vijvers of de talloze boomgaarden.

Bekijk onderweg de prachtige kastelen of slenter via een voormalige trambedding of idyllisch vlonderpad richting de historische kluis van Vrijhern.

Meer info: www.toerismehoeselt.be

Lanaken: natuur, cultuur en Limburgse gastvrijheid

Groen. Levendig. Bourgondisch. Euregionaal georiënteerd. Dat is Lanaken. De ideale uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf in Limburg. Maar ook een fiets- en wandelparadijs met een mooie combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Welkom in Lanaken!

Meer info: www.visitlanaken.be

Zutendaal, het groenste snoepje

Als bosrijkste gemeente is de natuur één van de belangrijkste attracties in de gemeente. Je kan er heerlijk ontstressen, uitblazen of gewoon ongedwongen genieten van zuivere lucht, groen, erfgoed ontdekken, rust en stilte. In het Bezoekerscentrum Lieteberg kan je op ontdekkingstocht naar de fascinerende wereld van insecten en een wandeling maken op blote voeten op het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen.

Meer info: www.lieteberg.be

Diepenbeek

Diepenbeek biedt je een prachtige natuur waarbij elk natuurgebied zijn charmes heeft. Aan de oever van het Albertkanaal vind je het vertrekpunt van maar liefst 10 wandelingen in het natuurgebied De Maten. Op de grens met Kortessem vind je Nietelbroeken waar je elk voorjaar kan genieten van schitterende voorjaarsplantjes. In De Daute Weyers vertoeft ondermeer de zeldzame boomkikker.

Meer info: www.diepenbeek.be

Sint-Truiden, hoofdstad van Haspengouw

De fruitstad en zesde monumentenstad van Vlaanderen laat je proeven van zijn rijk verleden. De historische binnenstad en omliggende kerkdorpen baden in de mooiste bloesempracht. Laat je beroeren door de mooie landschappen die je door tal van fiets- en wandelroutes kunt ontdekken.

Meer info: www.visitsinttruiden.be

Genk

Indrukwekkend monumentaal erfgoed met een verrassende nieuwe bestemming ontdekken. Genieten in het groen. Aanschuiven aan tafel met lekkers uit alle windstreken. Flaneren in gezellige winkelstraten. Genk, da’s alle gastvrijheid van Limburg op één plek. Van C-mine tot Bokrijk, van Siciliaanse tomaten tot Belgisch stoofpotje, van liefde voor tradities tot een neus voor nieuwe trends. Kleine wereldstad op mensenmaat, dat is waar Genk voor staat.

Meer info: www.visitgenk.be

Borgloon, parel met pit

Een gezellig stadje in het hart van de fruitstreek, waar verleden en heden elkaar kruisen, waar kunst en natuur een eenheid vormen, waar een bloesemzee verandert in een fruittuin. Borgloon is het hoogst gelegen historisch stadje van Vlaanderen. Je kan er al wandelend of met de fiets genieten van prachtige panorama’s, het hele jaar door de moeite waard.

Meer info: www.borgloon.be